Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Ontdek Valkenburg

Ontdek Valkenburg; wilt u een bijzonder uitje door de zuidelijke stad Valkenburg? Samen met u en uw collega’s testen we de creativiteit die in u schuilt. Maak uw eigen kunstwerk van mergel in het grottenatelier. Ontdek tal van geheimen en een schat in de welbekende Fluweelengrot, waar de 18e eeuw tot leven komt.

Na de bijzondere indrukken die deze dag met zich meebreng, zult u de dag goed afsluiten met een workshop bierproeverij. U zult niet alleen bier proeven, maar ook de geschiedenis van het bier en het brouwproces worden toegelicht.

Workshop Mergelcarving

Tijdens deze workshop wordt uw creativiteit op de proef gesteld. Op weg naar de grottenatelier vertelt de workshopbegeleider het verhaal van het ontstaan, de winning en het gebruik van de mergel. De professionele mergelbeeldhouwers dagen u uit uw grenzen te verleggen en uw eigen kunstwerk van mergel te vervaardigen in het atelier. Van eenvoudige theelichtjes tot sculpturen naar uw eigen ontwerp.

Rondleiding Fluweelengrot

Na de unieke workshop wordt u nauw verbonden met de rijke historie van de Kasteelruïne, de Fluweelengrot. Een rondleiding mag op deze dag niet ontbreken. De Fluweelengrot is vermoedelijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan. De Fluweelengrot herbergt tal van geheimen en een schat aan indrukwekkende wandschilderingen, inscripties, vreemde sculpturen in de zachte mergelwand en een romantische kapel daterend uit de Franse tijd onder het regime van Napoleon (18e eeuw).

Bierproeverij

De dag kan niet beter worden afgesloten dan met een bierproeverij. De workshop bierproeven zal worden gegeven door een bierspecialist. Hij zal u alles wat u over bier wilt weten vertellen. Wat dacht u van de geschiedenis van bier, het brouwproces en natuurlijk het proeven van verschillende soorten bieren. Alles komt aan bod tijdens deze proeverij. De bieren worden geserveerd in kleine hoeveelheden (12 cl.) Op deze manier kunnen de verschillende bieren optimaal geproefd worden.

Ontdek Valkenburg combineren?

Uiteraard kan het arrangement ‘Ontdek Valkenburg’ gecombineerd worden met andere leuke activiteiten. Staat de activiteit van uw keuze er niet bij? Bekijk het volledig overzicht van onze workshops en spelprogramma´s of stel uw vraag aan één van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-25 00 655 of het mailadres info@evenemententeam.nl.

Let op: voor alle bedrijfsuitjes Valkenburg geldt een minimale deelname van 20 personen!

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu